torstai 12. huhtikuuta 2012

Karamelli arki :)

Tämä on ensimmäinen rivini karamelliarjesta. Kiitos sinulle Babi kun annoit tähän idean. Muistan, kun annoit idean myös aikoinaan päiväkirjaan. Mietin mitä tähän kirjoittaisin. Päätin yhdistää kolme asiaa: 1. luopuminen karamellistä ( siksi karamelliarki... mitä karamelliä arjen kohtaaminen antaa, haluan nähdä ja kokea sen!) = paneutuminen terveelliseenelämään kaikin puolin, 2. kuunnella itseäni = pysähtyä, 3. Äitiys/ naiseus/ ihminen/ elämä.... päätän kirjoittaa kaikesta tästä ajatuksin / lainauksin ehkä myös kuvin. tämä on tietoinen valinta ja vie aikaani....

Tästä lähden, ajatuksesta "aika" :

" Kuvittele mielessäsi tilanne, jossa joku tulee luoksesi ja kertoo tallettavansa tilillesi joka aamu 1.4440 €, mutta vain yhdellä ehdolla: jos et jonain päivänä onnistu käyttämään koko summaa, on sinun palautettava jäljelle jääneet rahat takaisin. 


Mitä tekisit? Käyttäisitkö jokaisen euron joka päivä?


Tosiasiassa meillä on jokaisella tallainen tili. Sen nimi on aikapankki. joka aamu sinne talletetaan 1.440 minuuttia meidän nimellemme. Mikäli meiltä jää jokin minuuttimäärä käyttämättä, menetämme ne ikuisiksi ajoiksi. Emme voi siirtää tämän päivän minuutteja huomisen käyttöön. " - Juhani Töytäri-

Riippuen miten asian esittää, miten asian kuulee ja näkee, miten asian tuntee sekä tulkitsee, on edellä olevassa ajatuksessa viisaus. Miten käytämme sen kalliin ajan mikä on käsillämme? Miten käytämme kalliin hetken joka on juuri läsnä, tässä ja nyt. Onko hetkessä eläminen vain puheenhelinää vai elänkö / elätkö hetkessä hetken todeksi itsellesi? Elämän hidastaminen on muotia, mitä on elämän hidastaminen oikeasti. Uskallanko?

On aivan sama mitä teen tuossa hetkessä, kunhan se on omavalinta / tietoinen valinta, että juuri nyt kun teen näin haluan tehdä näin, tai ainakin valitsen tekeväni näin. Jääkö tilaa sattumille? Onko sattumaa olemassa? Ehkä on jonkun mielestä, omasta mielestäni sattumaa ei ole. On vain eri tilaisuuksiin tarttumista, ojentautumista, ajautumista, sillä se mikä on totta on totta.

Näitä mietin ja kirjoitan ilman fazerin sinistä suklaa levyä - oliko se tarpeellista?

1 kommentti:

  1. Miten herkullista... tätä lukiessa on pakko popsia pari karamellia!!! <3

    VastaaPoista